21/3/11

Μπορεις?

Υπαρχει μια εντυπωση οτι κανεις κατι γιατι μπορεις.
Μπορεις να μην μιλας
Μπορεις να κοροιδευεις
Μπορεις να εισαι υπερανω
Μπορεις να εισαι γκομενος/να
Μπορεις να εχεις τουπε
Μπορεις να το παιζεις εξυπνος
Μπορεις να εισαι "και γαμω"
Ναι απλα το θεμα ειναι αν πραγματικα μπορεις
ή το παιζεις οτι μπορεις.


Μα ποσο εκνευριζομαι οταν δεν μπορεις και προσπαθεις να το παιξεις οτι μπορεις ενω τελικα ξερεις και ο ιδιος οτι δεν μπορεις αλλα επειδη πρεπει μπορεσες.

Και τελικα τα "πρεπει" στα "μπορω" ποιος μπορει να τα βαζει?

Θα δανειστω μια ατακα που δεν συνδυαζεται με μπαλετο,γαλλικα και πιανο που ειχε η παιδικη μου καθημερινοτητα αλλα κλασε και λιγο...

5 σχόλια:

christina είπε...

Ωραία γαλλικά βρε!
χαχα!
Και τελικά, αν το μπόρεσες επειδή έπρεπε.. είναι κακό?
Εννοώ πως καμία φορά η ανάγκη να καταφέρεις κάτι σου δίνει ώθηση και τελικά το καταφέρνεις. Εκτός αν το παίζεις μαμάω,όχι γιατί μπορείς να είσαι ή γιατί είσαι, αλλά επειδή επιβάλλεται να είσαι για να "ανήκεις"¨κάπου, έστω και στην φυλή των μαμαώ!

ασωτος γιος είπε...

φωτια στα πρεπει

Menelaos Gkikas είπε...

τώρα θα σου πω ένα μυστικό που έγραφα στο φιμπι. έχουμε μία κακή συνήθεια. ο 21ος αιώνας, οι εποχές, ο ανταγωνισμός, η νέα γενιά, μας έχουν κάνει να αποκτήσουμε μία γερή δόση μοναχικότητας που σε πολλές περιπτώσεις μας εξασφαλίζει και το ακεραιο ή μας βγάζει αλώβητους. αυτό έχει ένα μειονέκτημα. σε κάθε άνθρωπο που συναντάμε ή κάτι κάνουμε με αυτόν, αναζητάμε το παραπάνω και έστω και υποσυνείδητα αυτός αποκτάει τάσεις πνευματικού! αυτό είναι λάθος, αν δεν μάθεις να λες τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. δεν μπορεί όλες οι αναζητήσεις, όλος ο κόσμος, όλες οι αλήθειες, όλα τα μυστικά, επειδή μόνοι μας σκληραγωγούμαστε να είναι ένα άτομο. και οι συνδυασμοί των παραπάνω που γράφω γενούν και τα παράδοξα με την έννοια ότι όλοι μας αναζητάμε μία λύτρωση που βάζει όμως στην ίδια ζυγαριά το μέγεθος με τη ματαιοδοξία. ποιο είναι λοιπόν το φως στο τούνελ?? οι απαντήσεις είναι μόνο μέσα μας...

Ανώνυμος είπε...

Αν το ξερεις εσυ ο ιδιος οτι δεν μπορεις αλλα προσπαθεις να φαινεσαι οτι το μπορεις, αρκει για να εισαι δυστυχης!!!

Καλημεραααααααααα

Ferdinand+Miranda είπε...

axa, axa, etsi einai. alla merikes fores otan kanoume merika prepei tote katalavainoume oti mas aresoun kai tote ta uiothetoume. wstoso kapoioi zoun eglwvismenoi kai den exoun idea ti theloun, ti exoun pragmatika anagi. toso to xeirotero gi aftous... kai nai, xreiazetai na klasoun, polu..